Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een drukpuntmassage die gebaseerd is op de gedachte dat lichaam en geest een eenheid zijn, wanneer deze uit balans of verstoord zijn, kan voetreflexmassage deze weer in evenwicht brengen. De massage laat je heerlijk ontspannen en kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren. De theorie van de voetreflex is dat het lichaam wordt weerspiegeld op je voeten.

Op onze voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Een verstoring in de functie van een orgaan kan zich uiten in de vorm van een pijnlijke of gevoelige plaats op de voeten. Door deze plaats(en) te masseren kan een orgaan of functie gestimuleerd of juist tot rust gebracht worden.

Veel mensen denken bij de voeten meteen aan een “kriebelig” gevoel. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Tijdens een behandeling worden de voeten gemasseerd met behulp van diverse druk- en strijktechnieken die in het geheel niet aanvoelen als kriebelen. De massage zorgt ervoor dat het lichaam gereinigd wordt en afvalstoffen worden uitgescheiden.

Een voetreflexmassage is een goede methode om het gespannen lichaam te ontspannen. Veel hedendaagse aandoeningen kunnen worden toegeschreven aan stress en spanning, een voetreflexmassage kan verlichting geven bij tal van uiteenlopende klachten.

Voetreflex is echter geen vervanging van een reguliere behandeling.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het eens uitproberen, neem gerust contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *