Diverse soorten massages

Er bestaan vele verschillende vormen van massage en therapeutische behandelvormen. Ook komen er steeds nieuwe toepassingen bij. Ik blijf me dan ook oriënteren op nieuwe en betere behandelmethoden. Door middel van het regelmatig volgen van cursussen zal het aanbod verder aangevuld worden en bestaande toepassingen verder verdiept en ontwikkeld worden.

Ik maak voor massages onder andere gebruik van de volgende technieken:

Tijdens de massages maak ik gebruik van zeer mooie en zorgvuldig door De Groene Linde samengestelde combinaties van biologische olie en etherische olie, welke zeker een positieve bijdrage zal leveren.

Klassieke massage

In de volksmond heet een klassieke massage ook wel een ontspanningsmassage. Alle handelingen zijn erop gericht om het lichaam tot ontspanning te brengen. Een klassieke massage herstelt zowel het lichaam als de geest en kan zorgen voor het behoud van een goede gezondheid. Een klassieke massage ontspant de spieren, maakt de gewrichten en pezen soepeler, verbetert de bloedsomloop en stimuleert de afvoer van afvalstoffen zodat die het lichaam sneller en beter kunnen verlaten.

Een massage kan allerlei klachten zoals rugpijn, spanningshoofdpijn, stijve spieren, stress, chronische vermoeidheid en slaapproblemen verzachten. Al gauw zult u merken dat u met een meer ontspannen lichaam ook geestelijk gemakkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Een klassieke massage kan zowel sederend (ontspannend) als activerend gegeven worden. Door een combinatie van strijkingen (ontspannend), knedingen (activerend), fricties (activerend), kloppingen (activerend) en schuddingen (ontspannend) te gebruiken ontstaat er een natuurlijke, liefdevolle en verfijnde manier van aanraken, die heerlijk ontspannend is om te ondergaan en tegelijkertijd uw spieren kan activeren.

Pure ontspanning

Edelsteen massage

Edelstenen spreken al eeuwen lang tot ieders verbeelding. Niet alleen vanwege hun prachtige kleuren en vormen, maar ook vanwege hun geneeskrachtige en ontspannende werking.

Edelstenen geven tijdens de massage hun unieke zuivere energie, trilling en mineralen af aan de huid. Blokkades kunnen hiermee worden opgeheven en het energieveld wordt gereinigd. Tijdens een edelsteenmassage wordt het lichaam in evenwicht gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Spanningen en stress worden afgevoerd en vervangen door nieuwe, sprankelende energie. De edelstenen kunnen zowel warm als koud worden gebruikt tijdens de massage, dit is afhankelijk van de klacht/behoefte. De edelsteenmassage is breed in te zetten en kan gezien worden als een echte verwenmassage.

Door het gebruik van warme stenen is de massage enigszins te vergelijken met een hotstone massage, waarbij de edelstenen voor een extra verdieping zorgen. Deze massage is toepasbaar voor iedereen, zelfs bij zwangere vrouwen, baby’s, kinderen en ouderen.

Naast dat de massage zorgt voor een betere doorbloeding, de stofwisseling versnelt en afvalstoffen afvoert, zijn er vele andere voordelen doordat er met de specifieke werking van de edelstenen wordt gewerkt. Een edelsteenmassage zorgt voor een intense ontspanning voor lichaam en geest.

Rozenkwarts

Aroma massage

De aroma massage is een zachte, vriendelijk en bijzonder doeltreffende massage, waarmee elk gevoel van spanning totaal verdwijnt. Tijdens deze massage wordt gebruik gemaakt van warme, natuurlijke, aromatische essentiële oliën, die afkomstig zijn van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Deze oliën hebben een heilzame werking op lichaam en geest en voorzien de huid van voedingsstoffen, ontspannen de spieren en brengen de geest tot rust.

De essentiële oliën zijn 100% puur en de plantextracten zijn biologische geteeld. Er zijn geen toevoegingen. De oliën worden direct in het lichaam opgenomen, dringen diep in het weefsel en in de cellen door en doen hun helende werking.

Na de massage ben je gegrond, is je stress verminderd, je natuurlijke weerstand tegen bacteriën toegenomen en je zelf genezend vermogen gestimuleerd. Daarnaast hebben de oliën een sterke emotionele ondersteunende werking. Zo helpen ze onder andere angsten verminderen, slapeloosheid bestrijden, communicatie verbeteren, tevredenheid en geluk bevorderen.

Ervaar de heerlijke aromatische geuren van deze bijzondere massage, die niet te vergelijken is met andere massages.

Aroma massage

Massage bij Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening waarbij de patiënt voortdurend chronische pijn ervaart. Fibromyalgie betekend letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren” en wordt ook nog wel “weke delen reuma” genoemd. Klachten als pijn en slaapgebrek zijn slechts twee van de vele klachten die een Fibromyalgiepatiënt heeft. Maar ook bijvoorbeeld vermoeidheid, depressiviteit, rugpijn, hoofdpijn, stijfheid, angst- en paniekgevoelens, darmklachten, concentratiestoornissen en allergische reacties.

Geen enkele fibromyalgiepatiënt ervaart dezelfde klachten, daarom bespreken we bij de kennismaking uw pijnpunten, wensen, behoeften en klachten. Zo kunnen we samen besluiten welke massage, wat voor opbouw, de duur en de frequentie van de massage het beste bij u past. Er zijn verschillende massagevormen geschikt voor fibromyalgiepatiënten, maar onderstaande 2 vormen worden wel het meest gebruikt:

Massage voor slaapbevordering:
Ongeveer 75% van de fibromyalgiepatiënten heeft last van slaapstoornissen. De massage ter slaapbevordering is een langzame, ritmische massage, waarbij het zenuwstelsel gedempt wordt. Deze massage is het meest effectief wanneer u deze aan het einde van de dag ondergaat.

Massage voor pijnvermindering:
Het kennismakingsgesprek maakt duidelijk van welke pijnpunten (zogenaamde “tenderpoints”) u het meeste last heeft. Deze komen als eerste aan bod waarbij uw reactie heel erg belangrijk is. Deze massage is alleen effectief als de (pijn)grenzen gerespecteerd worden. Bij de massage krijgen gespannen en stramme delen alle aandacht met massage en rekoefeningen.

Het grootste voordeel van massage is dat het helpt de spieren te ontspannen. Bij fibromyalgie hebben de spieren de neiging om samen te krampen. Massage kan helpen de spieren weer uit die kramp te halen. Door de spieren warm te masseren en de doorbloeding flink te stimuleren, komen de spieren weer uit hun verkramping en krijgen ze weer wat rust. Andere effecten die massage bij deze aandoening kunnen bewerkstelligen zijn: meer balans in het lichaam, de pijn en stress wordt verminderd door het vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller “endorfine”, een diepere ademhaling en daling van het hartritme, verbetering van de bloed- en lymfecirculatie, verbetering van het bewegingsapparaat door o.a. hogere opname van zuurstof in de spieren en verlichting van spierkrampen.

Fibromyalgie cyclus